Een natuuronderzoek van Eelerwoude B.V. over een waardevol NNN gebied en a.s.r. bos in Soest moet over. Het onderzoeksrapport is besmet. Dat meldt de wethouder na verontrustende berichten van comité tot behoud van de bossen van Soest – begraaf de natuur niet. Het buurtcomité maakt zich zorgen over de door de wethouder en a.s.r. gewenste bestemming van het bos: een begraafplaats. Meer dan 500.000 m2 kwetsbaar bos is zoekgebied om een lucratieve begraafplaats te worden om zo a.s.r. te bewegen om verplaatsing van sportvelden toe te staan. Dit meldt het AD vandaag.

Het bezorgde comité tot behoud van de bossen van Soest – begraaf de natuur niet – ontdekte dat de toekomstige uitbater van de begraafplaats “Natuurbegraafplaatsen Van Waarde B.V.” een vennootschapsrechtelijke relatie heeft met “Eelerwoude B.V.” de uitvoerder van het natuuronderzoek. De directeur Scheven van Eelerwoude B.V. is ook bestuurder van Natuurbegraafplaatsen Van Waarde B.V.. Het natuuronderzoek, dat aan alle kanten rammelt onderzocht niet zo zeer òf een natuurbegraafplaats wenselijk is, maar hóe deze begraafplaats te realiseren is. Nota bene in NNN gebied. Volgens Scheven was de wethouder wel degelijk bekend met een vennootschapsrechtelijke relatie. De wethouder ontkent deze kennis over de vennootschapsrechtelijke relatie naar de gemeenteraad met klem en wil een nieuw natuuronderzoek.

De begraafplaats in Soest is niet bedoeld als een gewenste faciliteit voor een lokale behoefte. De uitbaters willen grafrechten verkopen aan belangstellenden uit heel het land. Hierdoor zullen zo veel mogelijk overledenen van heinde en verre worden aangevoerd. Meer over Soest als megabegraafplaats vindt u hier.