Natuurbegraven in Drenthe

/Natuurbegraven in Drenthe
Natuurbegraven in Drenthe 2017-12-14T21:07:12+00:00

Assen – Tuin van de Eeuwigheid

  • Zonder datum – de KNHM (Heide Maatschappij) werkt mee aan het realiseren van strooivelden voor as van overledenen en van een urnenbegraafplaatsen in de Tuin van de Eeuwigheid in Drenthe, eigendom van Drents Landschap. “Natuurbeschermingsorganisaties worden steeds vaker geconfronteerd met wensen van nabestaanden”, aldus KNHM. Maar is dat een argument om natuurmonumenten dan maar te veranderen in een begraafplaats?

Coevorden – Natuurbegraafplaats Meppen

  • 14 december 2017 –  gemeente Coevorden – Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan van circa 30 hectare aan de Zwarte Hurenweg gezellig naast vakantieoord De Bronzen Emmer, de mooiste camping van Drenthe, camping de Horizon en Landal Aelderholt.

Eext – Hillig Meer (2012)

Commerciële begraafplaats, 100 graven per ha. 33 ha.

  • 27 augustus 2015 – RTV Drenthe – stapje voor stapje zullen recreanten geweerd worden op natuurbegraafplaatsen. Dat is onafwendbaar. Recreanten zijn niet gewenst tussen rouwenden. De oplossing: grotere verbodsborden. En ja hoor, daar heeft iedereen begrip voor. De natuur krijgt een nog steviger grafstemming voor commercieel gewin. Logisch.

Eext – (nabij) Landgoed Terborgh
Urnenbegraafplaats nabij Pinetum in Evertsbos te Eext

  • 23 oktober 2014 – aanwijzingsbesluit urnenveld ter inzage bij Gemeente AA en Hunze

Grolloo – Uteringsweg

Westervelde – Landgoed Tonckensborg gemeente Noordenveld – gemeente Roden

Witteveen – Witteveen (2005)

Gemeentelijke begraafplaats, 700 graven per hectare, 2 ha.