Assen – Tuin van de Eeuwigheid

  • Zonder datum – de KNHM (Heide Maatschappij) werkt mee aan het realiseren van strooivelden voor as van overledenen en van een urnenbegraafplaatsen in de Tuin van de Eeuwigheid in Drenthe, eigendom van Drents Landschap. “Natuurbeschermingsorganisaties worden steeds vaker geconfronteerd met wensen van nabestaanden”, aldus KNHM. Maar is dat een argument om natuurmonumenten dan maar te veranderen in een begraafplaats?

Coevorden – Natuurbegraafplaats Meppen

  • 14 december 2017 –  gemeente Coevorden – Kennisgeving voorbereiding bestemmingsplan van circa 30 hectare aan de Zwarte Hurenweg gezellig naast vakantieoord De Bronzen Emmer, de mooiste camping van Drenthe, camping de Horizon en Landal Aelderholt.

Eext – Hillig Meer (2012)

Commerciële begraafplaats, 100 graven per ha. 33 ha.

  • 27 augustus 2015 – RTV Drenthe – stapje voor stapje zullen recreanten geweerd worden op natuurbegraafplaatsen. Dat is onafwendbaar. Recreanten zijn niet gewenst tussen rouwenden. De oplossing: grotere verbodsborden. En ja hoor, daar heeft iedereen begrip voor. De natuur krijgt een nog steviger grafstemming voor commercieel gewin. Logisch.

Eesergroen gemeente Borger-Odoorn

  • 2 maart 2018 – open publicatie Jaap van Brummelen – Eigenaren van natuurbegraafplaatsen Reiderswold en Nieuwehorne willen nu ook een begraafplaats vestigen in Drenthe. Bezorgde burgers trekken aan de bel, het college wacht af. Het wordt vol in Drenthe en niemand neemt verantwoordelijkheid voor het opofferen van natuur door er begraafplaatsen van te maken. Burgers komen hier in de kou te staan.

Eext – (nabij) Landgoed Terborgh

Urnenbegraafplaats nabij Pinetum in Evertsbos te Eext

  • 23 oktober 2014 – aanwijzingsbesluit urnenveld ter inzage bij Gemeente AA en Hunze

Emmen – Oeverse Bos – uitbreiding algemene begraafplaats

Grolloo – Uteringsweg

Nieuw Roden – uitbreiding algemene begraafplaats

Westervelde – Landgoed Tonckensborg gemeente Noordenveld – natuurbegraafplaats De Velden

Witteveen – Witteveen (2005)

Gemeentelijke begraafplaats, 700 graven per hectare, 2 ha.